TY - JOUR ID - 19388 TI - تاثیر دمای آنیل، نرخ سرمایش و مقدار نورد سرد بر پخت سختی فولاد کم کربن JO - مهندسی متالورژی JA - ME LA - fa SN - 1563-1745 AU - نوری, اشکان AU - حسن نژاد, حسین AU - فرشته خصلت, جمال الدین AD - استادیار گروه مهندسی مواد و متالورژی-دانشگاه اراک AD - استادیار گروه مهندسی مواد و متلورژی - دانشگاه اراک AD - مهندس/ شرکت مالیبل سایپا؛ دانش آموخته کارشناسی ارشد/دانشگاه آزاد کرج Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 18 IS - 57 SP - 27 EP - 34 KW - پخت سختی KW - شرایط آنیل KW - نرخ سرمایش KW - پیرکرنشی DO - N2 - در این پژوهش اثر شرایط آنیل و نیز میزان نورد سرد بر روی خاصیت پخت سختی یک فولاد کم کربن مطالعه شد. این ویژگی به وسیله اندازه گیری افزایش تنش تسلیم بین مقادیر 2% ازدیاد طول نسبی و استحکام تسلیم بالاتر ناشی از پیر کرنشی بعد از پیر سازی در دمای C170 به مدت 20 دقیقه صورت گرفت. مشخص شد که دمای آنیل دارای اثری مهم در افزایش مقدار کربن محلول و افزایش خاصیت پخت سختی دارد. برای بررسی نقش نرخ سرمایش از دو الگوی سرمایش آهسته و سریع استفاده شد. مشاهده شد که رژیم سرمایش آهسته، برمیزان پخت سختی تاثیر قابل توجهی ندارد ولی به هرحال افزایش نرخ سرمایش به طور کلی موجب افزایش خاصیت پخت سختی می گردد. این امر می تواند به سبب جلوگیری از رسوب گذاری مجدد کاربید و نیز ایجاد کربن فوق اشباع در محلول جامد باشد. از مطالعه اندازه دانه نیز مشخص گردید که افزایش این پارامتر قابلیت پخت سختی را بیشتر می کند. UR - https://www.metalleng.ir/article_19388.html L1 - https://www.metalleng.ir/article_19388_b97080ee4ee767f5723f02d3fd3caa13.pdf ER -